Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Om landslaget
  • Hem /

Svenska Bagarlandslaget

Svenska Bagarlandslaget samlar, med Adam Söderström i spetsen, några av Sveriges allra skickligaste bagare. Laget representerar Sverige i såväl Nordiska Mästerskapen som i VM. Laget drivs av Sveriges bagare & konditorer tillsammans med sponsorerna Jästbolaget, Nord Mills och Nordic Paper. Laget består 2019 av:

Adam Söderström

Bageri Petrus, Stockholm
Coach

Adam arbetar till vardags som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Adam tog hem titeln Svensk Mästare för proffessionella bagare i Årets Bagare 2014. Han har därefter tävlat i såväl Eurpoakvalet till VM som i Nordiska Mästerskapen. Roligt att veta är också att Adams fru Ått Söderström vann Årets Bagare 2017!

Alexander Pelli
Alexander Pelli

Bageri Petrus

Alexander Pelli, Årets Bagare 2019 tillika Svensk Mästare för proffessionella bagare, arbetar på Bageri Petrus vid Mariatorget i Stockholm. Alexander tävlade i Nordiska Mästerskapen 2018 där han vann sin kategori Best Viennese Pastry. Som helhet placerade sig laget på en andraplats och kammade därmed hem ett silver. Alexander har tidigare arbetat på bland annat Juno the Bakery i Köpenhamn, Riddarbageriet och Valhallabageriet i Stockholm.

Amanda Bäckström
Amanda Bäckström

Lidingö Bageri & Pâtisserie

Amanda bakar till vardags på Lidingö Bröd & Pâtisseri i Stockholm. Hon tävlade i SM Unga Bagare 2015 där hon knep en andra plats och pris för Bästa Wienerbröd. 2016 tävlade Amanda i EM Unga Bagare med juniorbagarlandslaget och vann 3 kategoripriser av 7 möjliga. 2018 tävlade Amanda i Nordiska Mästerskapen i kategorin Skådebröd och laget kammade hem ett silver.

Bedros Kabranian
Bedros Kabranian

Egen företagare

Bedros är just nu frilansande bagare och hans specialitet är laminerade degar. Bedros blev regional världsmästare i Culinary World Cup (VM för kocklandslag) med Stockholm Culinary team där han var med 2014-2018. Tillsammans med Bagarlandslaget har han vunnit Nordiska mästerskapen 2015 och 2016 och 2015 tog han hem Best Viennese pastry, vilket är kategoripriset som går till den som gör bästa sötebröd i Norden. Bedros var även finalist i Årets Bagare 2016.

Kim Lund
Kim Lund

Frank, Västerås

Kim vann Årets Bagare 2016. Hon har dessutom en silverplats från SM Unga Bagare 2014 och ett brons från EM Unga Bagare samma år. Kim har även varit med i Bagarlandslaget då de kammade hem segrarna i Nordiska Mästerskapen 2015 och 2016.

Sara Fjärrstrand
Sara Fjärrstrand

Kopparlundens Bageri, Västerås

Sara är uppvuxen och bor i Sala. Till vardags jobbar hon på Kopparlundens bageri i Västerås.  
Saras meritlista är lång och består av bland annat silver i Skolmästerskapen, guld i SM Unga Bagare, lagguld i EM Unga Bagare med juniorbagarlandslaget och en individuell silverplats. När Sara ställde upp i Årets Bagare tog hon bronsmedalj. Med Bagarlandslaget har hon varit med och vunnit Nordiska Mästerskapen 2016 där hon även vann priset för Bästa Matbröd!

Fredrik Eiserman
Fredrik Eiserman

Valhallabageriet, Stockholm

Fredrik Eiserman är lagets senaste tillskott. Med två andraplatser i Årets Bagare (2017 och 2018) har Fredrik redan mycket tävlingserfarenhet.