Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

03 september 2016

Bagarlandslaget bäst i Norden – igen

De Nordiska mästerskapen för bagare och konditorer arrangerades 2-3 september i Oslo. Det Svenska Bagarlandslaget försvarade guldmedaljen från förra året genom bagarna Bedros Kabranian, Sara Fjärrstrand och Kim Lund.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver Svenska Bagarlandslaget som under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo, där för övrigt även Svenska Konditorlandslaget framgångsrikt tävlade (www.konditorlandslaget.se/press):

- Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer.

 

Bagarlandslaget vann Nordiska mästerskapen 2015 och försvarade guldet i Olso. I tävlingen ingår tre delar; matbröd, söta bröd och skådebröd. Dessutom vann Sverige pris för bästa matbröd och bästa skådebröd.

 - Det är en fantastisk känsla att klara av att försvara förra årets vinst. Vi har tränat stenhårt och det ger resultat, säger en stolt Bedros Kabranian i Svenska Bagarlandslaget.

 

Ytterligare information

Håkan Johansson, Lagledare Svenska Bagarlandslaget, 0733-14 59 81

Martin Lundell, VD Sveriges bagare & konditorer, 0703-646 794

Pressbilder: Petra Whitehead, Whitehead PR, 0734-40 78 31